News Stories

A warmer winter in store for St Lawrence Church Hall
24 November 2015

A warmer winter in store for St Lawrence Church Hall

 

Users of St Lawrence Church Hall in Biddulph, Staffordshire are looking forward to a warmer winter after the doors have been repaired, and new windows have been installed. This improvement scheme was funded by a grant of £7,500 from Biffa Award; a multi-million pound fund that helps to build communities and transform lives through awarding grants to community and environmental projects across the UK, as part of the Landfill Communities Fund. 

 

The project, which was awarded funding under Biffa Award’s Community Buildings theme, has replaced the 18 rotten wooden window frames with new UPVC windows at St Lawrence Church Hall, and repaired the damaged doors.

 

St Lawrence Church Hall is a well used facility and the heart of their community. Not only have these improvements improved the buildings aesthetics, but they have reduced heating costs, allowing the hall to focus more on activities then maintenance.   

 

William Brown, Chair of the Finance Committee, said:

 

The old windows were in a very poor state. They had repaired many times over recent years but had reached the situation of being beyond repair. The new windows have improved the appearance of the building and helped us make savings on our energy costs.

 

Adam Post, Youth worker and regular user of the hall said:

 

The new windows have created a warm, light and safe environment for all age groups to enjoy.

 

Gillian French, Biffa Award, said:

 

We know that small changes can have big impacts; and St Lawrence Church Hall is an excellent example of this. The new windows and doors will help this much loved community facility make savings on their energy bills, and in turn use their funds more efficiently to support the hall’s user groups for generations to come.